0 ks za 0 Kč

Blog

Velký návrat i čtyři nováčci – olympiáda v Tokiu se rozšiřuje o pět sportů

17.12.2019

Celkem v pěti staronových sportech budou mít účastníci tokijské olympiády šanci získat zlaté medaile. Jaké sporty to jsou, jak probíhá proces jejich schvalování a jaké sporty se na olympiádu nedostaly, se můžete dočíst v našem novém článku.

Sporty existují už celá staletí – jak a kdy vznikly?

15.11.2019

Touha vyhrát nás provází od nepaměti a vždy byla úzce spojena se sportem. Každý z nás má jiné preference – někoho oslovuje fotbal a snaží se pokořit konkurenční tým, druhý miluje běh a rád si dokazuje, že je rychlejší než ostatní, a jiný zase zdolává horské vrcholy, aby se naučil překonat své vlastní fyzické limity. Jak to ale vůbec začalo, odkud se sport vzal a kdy se proměnil v soutěž?

Nová olympijská disciplína: pro vítězství se poleze

10.10.2019

Příští olympiáda se ponese v nezvyklém duchu. Mezi novými sporty se můžete těšit na skateboarding nebo dokonce na lezení na umělé stěně. Jak lezecká soutěžní disciplína proběhne?

Nejbizarnější sporty – slyšeli jste o nich?

09.09.2019

Kromě známých sportů, které se objevují na olympiádě a jsou světově ceněny, narazíte i na několik velmi nezvyklých her. Zvítězit můžete v podvodním hokeji, mistrovství v takzvaném „Wife carrying“, nebo do soutěže zapojit i svého psa a vrhnout se na surfu do mořských vln.

Sport, který se na olympiádu nedostal

08.08.2019

Některé sporty si na soutěžení příliš nepotrpí – patří sem například bojová umění jako Aikidó – a jiné by se naopak rády zapojily a získaly si mezinárodní uznání na olympijských hrách, ale bohužel jim to nebylo umožněno. Řeč je o squashi – jeden z nejzajímavějších raketových sportů na olympijských hrách stále chybí.

Které olympijské sporty jsou dnes již mrtvé?

05.07.2019

Věděli jste, že se kdysi soutěžilo v kreativních odvětvích  a medaili tak mohl získat i známý český skladatel? A že na antických olympijských hrách se oblibě těšil sport, v němž pravidla nehrála téměř žádnou roli? V našem článku se dočtete, na které olympijské disciplíny se už zapomnělo.

Co jsou to kokardy a kde všude je uplatníte?

01.06.2019

Potřebujete zajímavé ocenění na společenskou událost, sportovní akci, výstavu domácích mazlíčků, nebo na rozlučku se svobodou? Vsaďte na ozdobné kokardy.

Na jaké sportovní akce se letos můžete těšit?

28.05.2019

Kvůli koronavirové epidemii se zrušily stovky sportovních událostí po celém světě, mnoho důležitých utkání a soutěžních disciplín jsme tak mohli vidět pouze na našich televizních obrazovkách. S postupným uvolňováním opatření se ale dveře sportům pomalu otevíraly a konec nouzového stavu přináší další příznivé změny – některé akce naštěstí nejsou zrušeny docela, jejich termín se pouze přesunul na pozdější dobu. Které to jsou?

Originální dárek k narozeninám? Medaile s vtipným věnováním

27.04.2019

Medaile není jen záležitostí vítězných sportovců, můžete ji věnovat také svým blízkým – třeba jako dárek k významnému životnímu jubileu, nebo coby ocenění za úspěch a hezké pololetní vysvědčení. Jak dlouho už medaile existují a jakým sdělením je vyzdobit.

Grand Slam – sen každého tenisty

17.03.2019

Melbourne, Paříž, Londýn a New York. Čtyři města, čtyři velké turnaje a čtyři trofeje, které, pokud je získáte během jednoho roku, z vás udělají navždy tenisovou legendu.

1 2 3