0 ks za 0 Kč

Blog

Vítej zlatý hattricku – hokejová pohádka v podání českého týmu

16.02.2019

Česká republika je malou zemí v srdci Evropy a počtem hokejistů nemůže ani zdaleka konkurovat ostatním hokejovým velmocem. Pravidelně jim však způsobuje během mistrovství světa vrásky na čele a stále patří do úzké skupiny zemí, kterým se podařilo zkompletovat zlatý hattrick. Pojďte si s námi připomenout, jak zlatý hattrick vznikal a jak se ho českým hokejistům podařilo několikrát uhájit.

 

Na léčbu rakoviny nebo splacení dluhů. Podívejte se, proč olympijští vítězové prodávají své zlaté medaile.

15.01.2019

Olympijská medaile je největším oceněním každého sportovce. Dokazuje, že je ve svém sportu nejlepší na světě. Je odměnou za roky a roky tvrdé práce a odříkání. Pro každého vítěze má nevyčíslitelnou hodnotu a stává se celoživotní připomínkou jeho velkého vítězství.  Tedy, alespoň tak si to většina z nás představuje. Najdou se však i sportovci, kteří hodnotu svých medailí vyčíslili a brzy po svém triumfu ji prodali. 

4 nejproslulejší trofeje, které by chtěl získat každý sportovec

13.12.2018

Na světě probíhají miliony soutěží a turnajů, od školních klání až po velké sportovní ligy, ve kterých můžete vyhrát mnoho medailí a pohárů. Existuje však několik výjimečných trofejí, o jejichž zisku snil alespoň jednou snad každý z nás - obléci si žlutý trikot, pozvednout nad hlavu Stanley Cup, užívat si ovace po vítězném Super Bowlu či si nechat obléci zelené sako na Masters. Podívejte se s námi na 4 nejvýznamnější sportovní akce světa a legendární trofeje, které jsou s nimi spojeny.

Jak vznikají nejslavnější sportovní trofeje?

12.11.2018

Vítězné trofeje, poháry a medaile jsou věci, bez kterých si už žádné sportovní utkání nedovedeme představit. Chvíle, kdy sportovec pozvedne pohár nad hlavu, jsou výjimečné nejen pro něj, ale i pro všechny jeho fanoušky. Podívejte se s námi na historii Stanley cupu, zjistěte, jaká unikátní trofej se vyrábí v malé české sklárně, nebo kdo dával do medailí kousky meteoritu.

1 2 3