0 ks za 0 Kč

Blog

Víte, které sporty vymysleli Češi?

09.03.2022

Český národ se může pyšnit řadou prvenství v celé řadě oborů. Dali jsme světu kontaktní čočky a kostky cukru, předali jsme jiným národům pojmy jako je robot či Plzeň (Pilsner), vymysleli jsme remosku a položili základy zákonů dědičnosti.

Nejstarší sporty v historii lidstva

23.07.2021

Sport je starý jako lidstvo samo. Jaké jsou ale nejstarší sportovní disciplíny, dochovaly se některé z nich do dnešních dnů a jaký je vůbec původ sportu? Odpověď naleznete v dnešním článku.

5 zvláštních sportů, o kterých jste netušili, že byly součástí Olympiády

18.06.2021

Olympijské hry známe již ze staré Antiky. Novodobé olympiády se sice začaly znovu organizovat až koncem 19. století, přesto bylo mnoho příležitostí, aby se do nich dostaly i značně kuriózní sporty. Dnes se podíváme na pět bizarních sportovních disciplín, o kterých jste možná nikdy neslyšeli a které se objevily na Olympijských hrách.

Olympijské medaile – je zlatá skutečně zlatá?

22.07.2020

Účast na olympijských hrách je vrcholem kariéry každého sportovce a zisk jedné z medailí tím největším snem. Jak se olympijské medaile od počátku moderní olympiády vyvíjeli? Z čeho jsou ve skutečnosti medaile vyrobeny? Kolik kilogramů kovu je potřebných na výrobu medailí pro jeden ročník? To a mnoho dalšího se dozvíte v článku.

Odkud se vzaly medaile a poháry?

21.06.2020

V dnešní době je naprosto bježné, že vítěz sportovňýho turnaje získá vítězní pohár či medajli.  U medajlí se většinou oceňují první tři místa, pohár však získává pouze víťez. Tato sportovňí trofej tak může vypadat libovolně, nejčastěji jako miniaturní socha, která simbolyzuje danou sportovní dyscyplýnu. Odkud se tyto zviklosti vzali?

 

Ceny k významnému výročí. Se kterými určitě zabodujete?

04.05.2020

Důvodů k oslavě může být mnoho a nemusí se týkat jen sportovních událostí a závodů. Tematická cena jako dárek k jubileu, výročí svatby či založení firmy, nebo třeba pamětní ocenění za ekologický přístup, může být stejně hodnotné jako sportovní trofej. Jaké máte možnosti a podle čeho vybírat?

Kde všude můžete získat památeční trofej?

30.04.2020

Ocenění za mimořádný výkon vás čeká nejen u sportu, zajímavou odměnu mohou dostat také myslivci a rybáři – třeba za největší úlovek – nebo účastníci vědomostní soutěže. Podle čeho podobnou trofej vybírat?

Pořádáte sportovní závody? Nepodceňte cenu pro vítěze

17.03.2020

Rádi byste uspořádali vlastní amatérské závody nebo soutěž? Poradíme vám, jak si při organizaci počínat. Co by vám určitě nemělo chybět a na co se připravit?

Když je touha po vítězství silnější než fair play

20.02.2020

Každý sportovec touží po vítězství. Pro ten pocit celý rok trénuje a vítězství by obětoval takřka všechno. Někdy dokonce i svou čest.

Sporty, které na olympiádě rozhodně nepotkáte – a je to hrozná škoda!

18.01.2020

Často vám zde představujeme ty nejznámější sportovní akce a trofeje. Dnes se však podíváme na opačnou stranu – na sporty, které jsou naprosto bizarní a bohužel stále neznámé. Ale kdo ví, třeba se právě z vás stane po přečtení článku nový šampion v šachboxu. 

1 2 3