0 ks za 0 Kč

Pořádáte sportovní závody? Nepodceňte cenu pro vítěze

17.03.2020

Letní měsíce bývají kulturními akcemi přeplněné doslova k prasknutí. Letošní rok bude v tomto směru trochu jiný než obvykle, zábavy vás ale stále čeká spoustu. A pokud vám uniklo něco zajímavého, není nic jednoduššího než domluvit se s pár dalšími lidmi a podobnou akci uspořádat vlastními silami.

Amatérské závody pro přátele i sousedy

Hasičské soutěže, pořádané Sborem dobrovolných hasičů, nebo fotbalová utkání nejsou ve většině obcí ničím překvapivým. Pořádání vlastních závodů ale není jenom tak. Samozřejmě záleží, jestli se má jednat o oficiální akci (na obecním hřišti) nebo neoficiální (například odpolední sportovní utkání na soukromém pozemku).

Pořádání oficiálního závodu je totiž nejdříve třeba projednat s příslušnými státními orgány a získat povolení – ohlásit událost městskému či obecnímu úřadu. Proto dbejte na to, abyste dodrželi všechny nezbytnosti.

A co by na podobných závodech pro hrstku známých nemělo chybět? Občerstvení, zajímavý program, vše, co je ke konkrétnímu sportu potřeba a samozřejmě cena pro vítěze.

Proč je odměna pro vítěze důležitá?

Každý sportovec potřebuje nějakou motivaci, která jej bude hnát k ještě lepšímu výkonu. Může se jednat třeba o medaili, plaketu, kokardu nebo sportovní pohár, který vybavíte vhodným vzorem a potiskem. Snadno si můžete sestavit také pohár vlastní. Vítěz tak získá zajímavou památku, se kterou se může pochlubit svým známým.

Obzvlášť u dětí je adekvátní odměna důležitá. Pokud tedy pořádáte dětské závody, na výběru vítězné ceny si dejte opravdu záležet.

Které sportovní události by vás mohly inspirovat?

Chcete pořádat větší sportovní událost, abyste podpořili dobrou věc? Vyplatí se, když nejdříve navštívíte podobné akce. Mnoho závodů se nakonec koná i navzdory nelehké situaci, se kterou jsme se v letošním roce museli potýkat. Charitativní běh Run for Help proběhl 25. července v Praze. Těšit se můžete i na pětikilometrový Avon běh v Liberci na podporu žen, které bojují s rakovinou prsu (čeká vás začátkem srpna), nebo třeba charitativní běh v ostravské zoologické zahradě (běh Zoo Ostrava pro luskouny).

Událostí, kde se člověk bude moci trochu provětrat, zlepšit svou fyzickou kondici, nabídnout pomocnou ruku jiným a najít trochu inspirace pro vlastní plány, bude zkrátka víc než dost. Stačí si jen vybrat.