0 ks za 0 Kč

Kde všude můžete získat památeční trofej?

30.04.2020

Soutěžní ceny za vítězství ve fotbale nebo běžeckém maratonu nejspíš nikoho nepřekvapí, ne každý je ale sportovně založený. Co když i přesto chcete ukázat, že v něčem opravdu vynikáte a získat jednoduchý emblém, plaketu nebo diplom? Naštěstí je to možné – zajímavá ocenění čekají rovněž chovatele, vášnivé sběratele nebo rekreační střelce.

Myslivecké soutěže a závodní střelba

Září je obdobím honu – konkrétně na kachny divoké. Lov je zpoplatněn a v každé lokalitě se koná v trochu jiném termínu. Po celou dobu je nutno dodržovat bezpečnostní pravidla – nelze například střílet na nízko letící kachny. Odměnou za vydařený hon je zasloužená výslužka. Ulovené kachny se rozdělí mezi lovce.

Myslivost však není pouze o honech, ale především o sdružení mysliveckých spolků, které organizují různé akce. Například pro šikovné dětské střelce, kteří si mohou domů odnést čestnou cenu. Českomoravská myslivecká jednota takto pořádá celorepublikovou soutěž o Zlatou srnčí trofej, která je určená výhradně pro děti. Důležitá je zde znalost přírody, zoologie, střelectví i péče o zvěř.

A kdo další může v tomto odvětví získat ocenění? I samotní myslivci – za významný podíl na rozvoji české myslivosti.

Ceny pro rybáře i dobrovolné hasiče

Závody a soutěže se týkají také vášnivých rybářů a sborů dobrovolných hasičů. V rybářské soutěži jde samozřejmě hlavně o úspěch v lovu. Zúčastnit se mohou vícečlenné týmy, jednotliví rybáři a v některých případech dokonce i děti – ty jako jediné nepotřebují k lovu povolení. Mnoho tradičních rybářských soutěží se, podobně jako myslivecké hony, koná v září. U některých z nich mohou účastníci kromě medaile či památeční ceny získat i další hodnotné ceny – jako je finanční odměna nebo zájezd do zahraničí. Stačí pouze chytit ten největší úlovek.

S hasičskými soutěžemi se zase obvykle setkáváme na vesnicích, ale samozřejmě nejen tam. Bývají určeny pro děti i dospělé. Většinou jde o soubor různých sportovních disciplín – jako je požární útok, štafeta nebo běh s překážkami. Součástí může být i vědomostní test.

Jezdecké závody a chovatelské ceny

Pokud rádi jezdíte na koni, můžete se i tady pěkně předvést. Jezdecký sport mívá několik disciplín – od parkuru přes drezuru až po vytrvalost. Zúčastnit se můžete různých typů soutěží. K nejrozšířenějším patří pravděpodobně skokové závody. Ale nejen jezdecký sport nabízí příležitost zvítězit. Zasoutěžit si můžete i se svým psem – třeba ve stopování.