0 ks za 0 Kč

Na jaké sportovní akce se letos můžete těšit?

28.05.2019

Jestli máte v oblibě běžecké závody, nejspíš vás potěší, že mnohé z nich se odložily z jara na srpen a konec září. Vaše účast je stále možná – ať už se rozhodnete soutěžit, nebo pouze přihlížet.. Totéž platí i pro další oblíbené sporty a události – od 25. května je konání sportovních akcí v omezeném počtu možné.

Chcete si letos odnést sportovní trofej?

Koronavirus zasáhl nejen do našeho každodenního fungování, ale také do veškerého kulturního dění. Hokejové mistrovství světa bylo k zoufalství mnoha fanoušků zrušeno a také olympiáda v Tokiu se odložila až na další rok. Není proto žádným překvapením, že totéž postihlo i daleko menší akce.

Účast na zahraničních závodech letos příliš pravděpodobná není, ale u nás se na ně stále můžete vydat. Závod v silniční cyklistice Škoda Cup Velká Bíteš-Brno se bohužel nekoná, zato třeba Visegrad 4 Bicyckle Race čeká na potvrzení nového termínu a silniční cyklomaraton Mamut Tour Bike, konaný v Přerově, už nový termín má – čeká vás o posledním červencovém víkendu.

A kde si můžete jít zaběhat a srovnat své síly s jinými běžci? Na 25. října se přesouvá Jaroměřický kros, určený pro profesionální i amatérské běžce, řada závodů RunTour se bude konat od 20. června až do 21. listopadu (tedy rovněž v nových termínech) a také 8 přírodních závodů ze série Běhej lesy, si vysloužilo nezbytné organizační změny (závody proběhnou v termínech od 6. června až do 10. října).

Pořád tak máte šanci vyhrát zajímavou cenu, nebo se přinejmenším zúčastnit. Samozřejmě je nutné dodržovat bezpečnostní opatření, která pomohou zamezit šíření nákazy COVID-19.

Organizuje závody? Sestavte si vlastní pohár

Chcete uspořádat obecní závody pro největší sportovní nadšence, a zároveň jim tak poskytnout příležitost k setkání a kolektivní zábavě? Potom je třeba mít pro ně tu správnou motivaci – v podobě občerstvení a hlavní ceny, kterou si vítěz bude moci vystavit doma na poličce.

Pohár si můžete sestavit podle svých představ. Stačí si vybrat vhodnou figurku, která bude odpovídat celkovému charakteru akce, a typ podstavce. Nemusí se nutně jednat pouze o sportovní závody, ale třeba o kreativní soutěž pro děti v malování, zpěvu či vědomostech. Pohár či jinou trofej tomu zkrátka jen přizpůsobíte.